دانش‌بنیان|طراحی و تولید سامانه‌های جمع‌آوری اطلاعات حفاری در کشور

دانش‌بنیان|طراحی و تولید سامانه‌های جمع‌آوری اطلاعات حفاری در کشور


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 94098
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با طراحی و تولید سامانه‌های جامع هوشمند جمع آوری اطلاعات حفاری، زمینه را برای توسعه صنایع نفتی و بی نیازی از واردات فراهم کردند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، رشید معموری، مدیرعامل شرکت سامانه پایش نور با اشاره به تولید سامانه‌های هوشمند در حوزه حفاری عنوان کرد: فعالیتمان را از سال ۱۳۷۹ به صورت پروژه‌ای و مشاوره ای با شرکت ملی حفاری ایران شروع و نخستین سامانه جمع آوری اطلاعات دستگاه های حفاری از راه دور را طراحی و پیاده سازی کردیم. در آن سال‌ها پیشنهاد ساخت یونیت های نمودارگیری از گل حفاری را به اداره پژوهش حفاری دادیم و موافقت کردند که یک دستگاه به عنوان نمونه با همکاری دانشگاه تهران بسازیم. بعد از ساخت موفقیت آمیز این نمونه، سفارش ساخت 10 یونیت داده شد.
 
وی با بیان این‌که طراحی و تولید سامانه‌های جمع آوری اطلاعات حفاری اکنون توسط این شرکت دانش‌بنیان دنبال می‌شود تا نیاز داخلی به واردات را تامین کند، افزود: علیرغم مشکلات داخلی خوشبختانه توانستیم ۱۰ دستگاه را مطابق با استاندارهای بین المللی بسازیم و به شرکت ملی حفاری ایران تحویل دهیم. در این مدت نسبت به بومی سازی برخی از ابزارهای درون چاهی PLT نیز اقدام کردیم.
 
معموری درباره یونیت های نمودارگیری از گل حفاری و سامانه های دریافت اطلاعات تولید چاه های نفت توضیح داد: این سامانه‌ها، اطلاعات مورد نیاز در حفاری را به متخصصان می‌دهد و آنها می‌توانند به درستی تصمیم گرفته و عملیات حفاری و تعمیر چاه های نفت و گاز را به خوبی انجام دهند.
این فعال فناور با اشاره به صرفه جویی بالای حاصل از تولید یونیت‌های نمودارگیری و تجهیزات درون‌چاهی PLT گفت: محصولات این شرکت نمونه داخلی ندارد و بومی سازی این محصولات، کاهش قیمت، خدمات سریع‌تر و ایجاد اشتغال را به همراه دارد. این در حالی است که قیمت هر دستگاه یونیت نمودارگیری بین 400 تا 700 هزار دلار و هر ست PLT حدود یک میلیون دلار است و تحریم و هزینه های بالای خرید آن از خارج از کشور از مشکلات کارفرمایان به شمار می‌رود.
 
مدیرعامل شرکت سامانه پایش نور، درباره میزان اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت دانش‌بنیان گفت: در ساخت یونیت های نمودارگیری این شرکت حداقل 30 دانش آموخته مقاطع تحصیلات تکمیلی به کارگیری می‌شوند؛ به علت تنوع قطعات و تیراژ کم آن مجبور به برون‌سپاری برخی از قسمت های آن می‌شویم که برآورد می‌شود بیش از 50 نفر به صورت غیر مستقیم درگیر ساخت باشند.
 
#11
 
نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
دانش‌بنیان| اطلاعات مکانی با سامانه بومی یکپارچه‌سازی شد
دانش‌بنیان| اطلاعات مکانی با سامانه بومی یکپارچه‌سازی شد
00/09/15 - 10:36
فناوری‌ سامانه‌های اطلاعات مکانی بومی شد تا گردآوری داده‌ها سرعت بگیرد
فناوری‌ سامانه‌های اطلاعات مکانی بومی شد تا گردآوری داده‌ها سرعت بگیرد
99/12/11 - 09:55
یونیت‌های نمودارگیری برای مونیتورینگ دستگاه‌های حفاری تولید شد
یونیت‌های نمودارگیری برای مونیتورینگ دستگاه‌های حفاری تولید شد
97/11/13 - 14:04
بیشتر بخوانیم